Järvenpään kaupungin uusi yhtiö?

Perjantai 16.5.2014 klo 6.46


Olen ollut yrittäjänä yli 25 vuotta, siksi uskon olevani hieman kallellaan yrittäjyyteen, jos niin halutaan sanoa. Maanantai-iltana menin valtuuston tiedotustilaisuuteen, avoimin ja puhtain mielin. Ajattelin, että pitäähän minunkin löytää ja ymmärtää ne hyvät puolet yhtiöittämisestä, sillä olen kuullut monen ne jo löytäneen. Ihmettelin, miksi minä yrittäjänä en ymmärrä kaupungin suunnitteleman yrityksen hienoutta? Olisiko syy juuri siinä, että olen yrittäjä. Tilaisuuden jälkeen olin entistä vakuuttuneempi siitä. että tuon suunnitelman  toteutuessa, en kehtaisi katsoa veronmaksajia silmiin heidän tullessa vastaani kaupungilla. Minut on vaaleissa valittu vain ja ainoastaan äänestäjien eli veronmaksajien etujen valvojaksi, pyrkimyksenäni toimia oikeudenmukaisesti ja demokratian periaatteiden mukaan. Ei ole veronmaksajien, eikä myöskään kaupungin edun mukaista, että heidän edustajiensa mahdollisuus vaikuttaa veroeurojen käyttöön rajoitetaan tai jopa estetään. On täysin ymmärrettävää, että kaupungilla on toimintoja, jotka saavat tulonsa muualta, kuten esimerkiksi, vesilaitos. Sellaisia toimintoja voidaan ja on jopa suotavaa yhtiöittää, mutta verorahat pitää olla luottamuselinten valvottavissa. Demokratian peruspiirre on, että poliitikot päättävät, byrokratia toteuttaa ja poliitikot valvovat. Toki olen sitoutunut kaupungin talouden tasapainotusohjelmaan ja ymmärrän tarpeen tehdä säästöjä, mutta se ei oikeuta polkemaan demokratiaa.

Lopuksi haluan todeta, että säästötavoite kyseessä olevassa yrityksessä tulisi olemaan niin minimaalinen, etten usko minkään muunkaan organisaation tai yrityksen romuttavan järjestelmänsä vain olettamusten, ei varman tiedon pohjalta. On paljon helpompi ja varmempi tapa hoitaa säästöt. Parannetaan nyt jo  käytössä olevaa tai sitä edellistä organisaatiota, joka on toiminut ja jota on kehitetty .

Onko meidänkin aika kaupungissa ottaa oppia vaikka jääkiekosta. Mitä tapahtuu, kun joukkue ei pärjää? Ei varmasti muuteta organisaatiota, vaan mitä? 

Ps. Vastahan edellinen valtuusto päätti uuden organisaation käyttöönotosta kaupungissa. Onko niin, ettei se toimi? Vai eikö sille ole annettu tarpeeksi aikaa näyttää kykynsä. Ehkä ei ole järkevää korjata virheitä toisilla virheillä, ei ainakaan ennen kuin virheet on todennettu.

On jopa pelottavaa huomata, että postmodernismi on saapunut maahamme, johtaen relativismiin, jossa totuus, järki ja moraali ovat kokonaan suhteellisia.

                                             

                                                    Jarkko Wallenius                          

                 kaupungin valtuutettu                                                     valtiotieteen opiskelija   


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini