Eduskuntavaalit

Lauantai 7.6.2014 klo 10.58


Onko jo aika palata maalaisjärjen käyttöön eduskunnassa?. Olen ihmeissäni seurannut mihin tätä maata on viety jo pitemmän aikaa. Kaikki pitää olla suurta ja kaunista, jos et ole vahva kukaan ei pidä sinusta huolta. Toinen toistaan lukeneemmat ihmiset tekevät päätöksiä asioista, joista he itse ovat jo kauan aikaa sitten vieraantuneet.

Ennen vanhaan yhteisöt valitsivat keskuudestaan edustajat, jotka paremmin tiesivät, miten päätökset vaikuttivat heihin, joita asiat koskivat. Tänä päivänä iso osa päättäjistä ovat  poliittisia broilereita, jotka ovat lähes aina saaneet palkkansa politiikasta. Vanha viisas Aristoteles antiikin Kreikasta sanoi, että nuorukainen ei ole sopiva politiikan opiskelija, sillä häneltä puuttuu kokemusta käytännön elämästä, joka on kaiken poliittisen elämän perusta. Tämä nähtiin esimerkiksi; Ahon hallituksen toimissa yhdeksänkymmentä luvun laman aikana. Liian nuori ja kokematon mies laitettiin liian paljon vartijoiksi.

Mitenkä tänä päivänä?. Valtakunnan ykköspoliitikot kääntävät takkinsa ja pettävät äänestäjänsä päästäkseen hallitukseen tai vaikkapa hyviin virkoihin Eu:ssa. Oma etu ja/tai ura ovat tärkeämpiä kuin maan etu. Ei oteta vastuuta, koska se voidaan siirtää muille tarpeen vaatiessa ja pysytään "puhtaina" poliitikkoina.

Olen miettinyt, milloin Suomen poliittinen päätöksenteko kääntyi niin, että pieni ihminen unohtui?. Tulin siihen tulokseen, että sodan ja pula-ajan kokeneiden ihmisten jäätyä pois politiikasta, päätökset muuttuivat. Enään ei ollut ihmisiä, jotka ymmärsivät mistä politiikassa on kyse. Kyse on kaikkien valtiossa asuvien hyvinvoinnista, ei vain joidenkin , joilla on voimaa tai taloudellisia resursseja ajaa omia etujaan. Meidän pitää palata aikaan, jolloin haluttiin todella pitää huolta, myös siitä kaikkein pienimmästä, ihmisestä, jolla ei ole itsellä voimia siihen 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini