Verot vastaa huonot päättäjät

Torstai 10.7.2014 klo 5.19


Tulee toisinaan mieleen onko mitään järkeä?. Aamulla lähtee viideltä ja tulee iltakymmeneltä töistä. Taas tuntuu, että koko maailma pitäisi saada valmiiksi heti. Se on sitä yksityisyrittäjyyttä.
 Työ on tärkeää ja jopa nautinnollista aika ajoin. Tulee vain mieleen kaikki ne verot, joita maksan henkilökohtaisesti ja mitä yritys maksaa suoraa tai välillisesti, kuten kaikki muutkin yrittäjät tai veronmaksajat yleensä.
 Mietimmekö me päättäjät täällä kuntatasolla, missä itsekin olen vaikuttamassa, kuinka paljon työtä ne verorahat ovat vaatineet, joista olemme päättämässä. Miten sitten valtion tasolla?, missä päätetään miljardien eurojen asioista?. Tuleeko joskus vauhtisokeus, kun eurot vilisevät päätösehdotuksissa.
 Tulee myös  mieleen onko  päättäjillä välillä vaikeaa valita järjen tai ideologian välillä. Onko ideologia järjen edelle menevä, vaikka se maksaisi enemmän. Taitaa olla helpompi vaihtaa päättäjät sellaisiin, joiden ideologia ei maksa niin paljon ja jotka muistavat vielä, kuinka tiukassa se verojen maksaminen voi olla. Vanha viisaus on, että niin hyvää yritystä ei ole, että sitä ei huonot päälliköt saisi konkurssiin. Vaihtaen voisi ajatella, että hyvänkin ja vauraan valtion saa huonoilla päätöksillä vararikkoon. Toivotaan, että edes useimmat päättäjät pitäisivät jalat maassa ja mielen siellä perusasioissa, ihmisen perushyvinvoinnissa. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini