Järvenpään säästöt

Sunnuntai 1.9.2013 klo 8.30

Olemme nyt Järvenpäässä tilanteessa, jossa suu täytyy laittaa säkkiä myöten. On ihailtavaa huomata, että monet muutkin ovat huomanneet sen. Itse kirjoitin siitä jo vaalien alla...no se menneestä.

Nyt eteenpäin elävän mieli. Tarttis tehrä jotain, mutta mitä. Olen jo lukenut ympäripyöreitä kirjoituksia tasapainotuksista, yms. Hyviä asioita mutta kongreettisia tekoja vaaditaan.

Mitä ne olisivat? 

1. Säästöjen hakeminen...niitä on tehty niin kauan kuin muistan, jo 80-luvulta saakka. Yleensä se on ollut sitä, että jätetään tekemättä töitä, tarkoittaa ongelmien siirtoa tulevaisuuteen.esim kiinteistöjen korjausvelka sekä teiden huono kunto.

Pystyisemmekö tehostamaan toimintaamme vaikka palkkiojärjestelmällä, sillä työntekijää voi palkita vain kahdella tavalla: rahalla tai vapaalla. Ne jos mitkä motivoi, unohtamatta tietenkään työympäristöä.

2 Toinen on lomautukset, jotka pitäisi tehdä siten, että pienempituloiset olisivat vähemmän aikaa lomautettuna kuin suurempituloiset, jotta peruseläminen häiriintyisi mahdollisimman vähän. Tämän jälkeen vähennetään eläköitymisen myötä henkilökuntaa. Tärkeää on muistaa, että painopiste pitää olla muualla, kuin alemman palkkaluokan työtätekevässä väestössä, sieltä on vähennetty jo kymmeniä vuosia...pohja on tullut jo vastaa esim koneet seisoo talvella, kun ei ole työntekijöitä.

3 Investoinnit pitää kilpailuttaa yksitellen. Ei niin , että samassa tarjouksessa pyydetään montaa asiaa, mutta käytetään vain muutamaa, saaden vertailuhinta alas mutta käytettävien hyödykkeiden hinta on korkea.

4 Tarkastella voidaanko palvelutasoa laskea ja missä, tosin uskon ja toivon niin jo tehtävän.

5 Päälekkäisyyksiä: Muistan kun 80-luvulla kaupunkiin palkattiin katupäällikkö, ihmettelimme tarvitseeko yksi tiemestari oman päälikön... varmaankin...ai niin olihan toinenkin nuorempi sellainen opissa.

Siinä muutamia ajatuksia, toivon kaikkien yli puoluerajojen miettivän parempia vaihtoehtoja...toivon, että niitä löytyy.

Velalla ei voi elvyttää, ellei tiedä parempien aikojen olevan lähellä tuleeko paremmat ajat nyt vai kymmenen vuoden päästä, kuka tietää tulee mieleen olemmeko eläneet liian leveästi hyvänä aikana, tuleeko nyt maksun aika...varmaankin.

Ps olen 7.9.2013 Järvenpään torilla muiden perussuomalaisten kanssa, kahvitellaan ja kerro oma mielipiteesi ps ps Tulen perussuomalaisella Valmet 361 paikalle, mitenkäs muuten.

TERVETULOA

Kommentoi kirjoitusta.

Svengin talo

Tiistai 5.2.2013 klo 18.31 - jarkko wallenius

Olisiko aihetta lähteä ensiksi siitä, että mitä voidaan niin säilytetään. Nykyisin tuntuu olevan enemminkin ajatus, että kaikki nurin...miksi? Kun ajatellaan Svengin taloa on se  tontin kulmassa, eli haittaa tontille rakennettavia rakennuksia mahdollisimman vähän.

Voimme vaikka vuokratuloilla laittaa taloa kuntoon pikku hiljaa, ei olisi kaupungin taloudelle rasite, sillä purettaessa myös vuokran tulo lakkaa. Talo on aktiivisessa käytössä, eikö se ole talon tarkoitus.Kaikkia taloja korjataan, pienestä suureen.

 Itse yli neljäkymmentä vuotta täällä asuneenä soisin tälle oman aikansa upealle rakennukselle myös hieman arvostusta ja ymmärrystä.Purkaminen ja tuhoaminen ei vaadi ihmisiltä paljon, rakentaminen ja säilyttäminen on sen sijaan aivan eri asia ja vaatii myös menneisyytemme tiedostamisen ja ymmärtämisen.Onko tämäkin niitä arvokysymyksiä joiden perään huudetaan. Seuraavaksi varmaan halutaan purkaa vanhankylänniemi...miksei koko niemen nokka..? Kuka niitä vanhoja rakennuksia kaipaa...ainakin minä.

Toivon harkintaa ja pohdiskelua, jokaiselle meille itse tykönänsä.Purettua ei saa takaisin.

Lisäksi olen ymmärtänyt, ettei Pajalan alue edisty muutenkaan rahan takia.

Parempi vanha talo, kuin tyhjä tontti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Svengi purku säilyttäminen

Maiden pakkolunastus

Keskiviikko 2.1.2013 klo 5.11 - Jarkko Wallenius

Olen ihmetellyt onko jotain estettä, että pakkolunastuksen sijaan käytettäisiin vaikka sovittelua.Otetaan esimerkki. Maanomistajalla on maata 5 ha, josta hän lahjoittaa kaupungille vaikka 4,5ha ja saa vastineeksi kaavaan 0,5 ha.Kumpikin voittaa, kaupunki ei tarvitse käyttää maan ostoon rahaa ollenkaan ja maan omistaja saa reilun hinnan maastaan.Lahjoitettavan maan ja kaavaan saadun maan suhdetta voidaan hakea kohdalleen riippuen maiden sijainnista.Olisi mukava tietää onko mitään estettä tehdä näin.Sillä eikö juuri tahtotila luo mahdollisuuden ja eikö tämä olisi sitä asiakaslähtöistä ajattelua, meidän kaikkien etu, mikä olisi varmaan suotavaa. 

 

1 kommentti . Avainsanat: pakkolunastus, tontti, asiakaslähtöisyys

Kiitos kuluneesta, katse tulevaisuuteen

Tiistai 25.12.2012 klo 16.46 - Jarkko Wallenius

Oikein hyvää joulua kaikille ihmisille. Muistetaan myös joulun jälkeen lähimmäinen.Pidetään toisistamme huolta, niin kaikilla on hyvä olla ja maan päällä rauha ja ihmisillä hyvä tahto, joka ikinen päivä.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja luottamuksesta.Vuodenvaihteen jälkeen alkaa valtuustotyö.Tulen tekemään kaikkeni, että päätökset olisivat oikeudenmukaisia ja tasapuolisia jokaiselle kaupunkilaiselle. Muutos on jo alkanut  päätöksenteossa, millä tiellä tulemme  jatkamaan. Muistetaan myös, että jokaisen mielipide on oikea,  sillä se on hänen omansa. Yhteistyön merkeissä.

Vielä kerran:  KIITOS ja oikein hyvää uutta vuotta

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu uusuvuosi päätöksenteko

Vaalit

Sunnuntai 25.11.2012 klo 20.26 - jarkko wallenius

Kiitos äänestäsi. Tulen olemaan luottamuksesi arvoinen edustajanasi.

Pyrin kirjoittamaan kaikenlaisista asioista sivuilleni, myös tulevaisuudessa.

Onnistumiseni tullaan mittaamaan neljän vuoden kuluttua.

PS. Aina kun nähdään, tule juttelemaan, jos jotain on mielessäsi.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaalit

Asioita maailmassa joita en ymmärrä.

Torstai 25.10.2012 klo 22.46 - Jarkko Wallenius

Isäni oli sodassa viisi vuotta. Sain kasvatuksen jossa painotettiin, että kukaan ihminen ei ole arvokkaampi toistaan. Ei ihonvärin,uskonnon,aseman,varallisuuden,tai muun vastaavan takia. Enkä siis koe olevani milläänlailla rasisti, päinvastoin. On silti kolme asiaa maailmassa mitä ihmettelen:

1. Miksi vesi on painavimmillaan +4 asteisena.

2. Mistä johtuu kappaleiden välinen vetovoima.

3. Mikä tekee joistain ihmisistä niin tärkeitä, että heihin panostetaan tuhansia euroja kuukaudessa / hlö. Toisaalla pyydetään muutama euro / kuukausi, jolla lapsi opiskelee ja perhe elää kotimaassaan.  Onko siis jokainen tänne saapunut pakolainen muutaman tuhannen tänne pääsemättöman arvoinen. Eikö tässäkin voitaisi ajatella, että samalla rahalla voidaan auttaa useampaa ihmistä ja poistaa inhimillistä kärsimystä.On hyvä muistaa, että nälkää näkevät lapset eivät varmasti ole tehneet mitään väärää.

 

1 kommentti . Avainsanat: rasismi, oikeudenmukaisuus, tekopyhyys, tasavertaisuus

Äänestäminen

Maanantai 22.10.2012 klo 19.59 - jarkko wallenius

Olemme loppuviivalla kuntavaaleja, siksi vetoan kaikkiin äänestäjiin.

Menkää, etsikää oma ehdokkaanne ja äänestäkää vain siten demokratia toteutuu.

Olen erittäin tyytyväinen jos ehdokas löytyy Perussuomalaisista mikäli ei niin sitten muualta.

Tärkeintä on äänestäminen, sillä uskon , että jokainen ehdokas ajaa Järvenpään etua omalla tavallaan.

Tehdään siis JYTKY ja mennään äänestämään,  vain siten saamme muutoksen.

Vaalien jälkeen rakennamme Järvenpäätä yhteisvoimin puoluekantaa katsomatta.

 

KIITOS vielä kaikille äänestämään lähteville.

 

PS Äänestämättä jättämällä et vaikuta, et ainakaan parempaa suuntaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: äänestäminen kuntavaalit järvenpää

Muutos?

Tiistai 16.10.2012 klo 21.49 - Jarkko Wallenius

Lupaan muutosta ja se myös tulee. Saadessamme enemmän kannatusta vaikutuksemme Järvenpään päivänpolitiikkaan vahvistuu näkyvästi.

Enää ei ole kahden kauppa, kolmannen korvapuusti systeemi.

Pienten äänikin tulee kuuluville sillä päätöksiin tarvitaan myös pieniä....ups, paitsi Perussuomalaisista voi hyvinkin tulla yksi isoista, kuten kävi eduskuntavaaleissa.

Olen varma että Järvenpäästä tulee entistä oikeudenmukaisempi ja tasapuolisempi kaikkia asukkaitaan kohtaa ja päätöksien takana on useampi kaupunkilainen edustajiensa kautta.

Toivon äänestäjiltä kansalaisrohkeutta äänestää Perussuomalaisia, vain siten on mahdollista tavoitella muutosta parempaan.

Vanhojen, valtaapitävien puolueiden keinot eivät valitettavasti tunnu riittäviltä.

Taitaa olla jo aika muutokseen, sillä on hyvä muistaa, että muutos on ainoa pysyvä tila, eikä sen suunta ole välttämättä huonompaan päin.

Ajannuoli vie aikaa aina yhteen suuntaan, silti muutos voi olla kahteen suuntaa. Laitetaan sen suunta parempaan, yhteistyöllä yli puoluerajojen.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: muutos

Sanelupolitiikka

Perjantai 12.10.2012 klo 5.25 - Jarkko Wallenius

Äänestämällä meitä vaikutat siihen että Järvenpäässä muutkin tekevät päätöksiä kuin Kokoomus ja Sdp. Päätökset tulevat paremmin valmistelluiksi, kun tarvitaan läpimenoon muitakin kuin vain kaksi puoluetta. 

Se taas tarkoittaa, että päätöksien takana on myös useampi äänestäjä.

Eikö se juuri ole sitä demokratiaa, jota ihmiset perääkuuluttavat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Järvenpää kuntavaalit

Sataako huomenna?

Perjantai 5.10.2012 klo 19.41 - Jarkko Wallenius

Huomenna menemme Järvenpään torille, aamulla kello 9,  satoi tai paistoi, sillä olemme Perussuomalaisia. 

Tervetuloa kaikille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jarkko Wallenius

Maa Elää 1.9.2012

Perjantai 31.8.2012 klo 23.38 - Jarkko

Nähdään 1.9 lauantai aamuna torilla, Perussuomalaisten teltalla. Tulen punaisella Valmet 361 -traktorilla Prisman eteen.

3 kommenttia .

« Uudemmat kirjoitukset