Virallinen vaalikuva 2017

Olen saanut olla rakentamassa Järvenpäätä monin eri tavoin vuosien ajan, sekä yrittäjänä, että olen valtuutettuna ja kaupunkikehityslautakunnan jäsenenä. Olen saanut vaikuttaa kaupungin kehittymiseen kaupunkimaiseksi, unohtamatta viihtyisyyttä, että tarkoituksenmukaisuutta.

Kaupungin omistaman Mestaritoiminta Oy:n hallituksen puheenjohtajana olen konkreettisesti saanut kokea, mitä kaupungin säästöt merkitsevät, mutta olemme pystyneet ikävistä lähtökohdista huolimatta saamaan asiat hyvään malliin osaavan ja omistautuneen henkilökunnan avulla.

Kaupungin on ollut pakko kiristää vyötä ja tehdä kipeitäkin päätöksiä, jotta talous saadaan tasapainoon muuttuneiden ulkoisten olosuhteiden paineessa.
On hyvä muistaa, että vaikka kaupunki velkaantuu investointien takia, emme kuitenkaan syö velaksi, mikä on tärkeä näkökulma.

Nykyisen valtuustokauden alussa kaikki näytti paljon pahemmalta kuin nyt. Leikkauksilta tai pakkolomilta ei säästytty.

Mikä on tärkeää tulevaisuudessa? Emme edelleenkään voi elää kuin pellossa ja laittaa rahaa menemään surutta, mutta enää emme joudu niin kovalle kuurille, kuin neljä vuotta sitten, jos pidämme pään kylmänä.

Tärkeimmät asiat Järvenpäässä ovat mielestäni:

- Ensimmäinen mitä meidän pitää muistaa on se, että kaupunki on asukkaita varten ei päinvastoin. Päättäjien päätösten pitää ensisijaisesti olla asukkaiden eduksi, ei ideologian mukaan.

- Meidän pitää jatkaa tarkkaa taloudenpitoa, sillä vielä ei maailmalla näy suurta talouden elpymistä, silti suunta on parempaa päin. Tarkka taloudenpito ei saa tarkoittaa  köyhimpien järvenpääläisten peruselämän hankaloittamista.

- Tasapuolinen kohtelu kaikkia järvenpääläisiä kohtaan.

- Eri toimialueiden yksityistäminen ei ole ratkaisu kaupungin talousongelmiin. Kaupungin on hyvä pitää ohjat myös käytännön työssä itsellään. Kaupunki, jonka toiminnan  keskiössä on oma työ, jota ympäröi osaava joukko yksityisiä yhteiskumppaneita on vahvoilla myös tulevaisuudessa.

- Meidän pitää varautua myös sote-uudistuksen tuloon ja sen vaikutukseen kaupunkiimme. 

Kaiken kaikkiaan, vain yhdessä voimme edelleen jatkaa Järvenpään rakentamista. Meillä on hyvä kaupunki elää  ja asua, mutta meillä on edelleen tekemistä siinä, että se olisi kaikille hyvä paikka elää. Päätöksissä tarvitsemme myös välittämistä ja muiden huomioimista, sekä kunnioitusta kaikkia kohtaan.
Kompromissien tekeminen päätöksissä ei ole heikkoutta, vaan myös muiden ajatusten huomioimista. Toki aina ei ole mahdollista tehdä kompromissejä, vaan silloin pitää olla enemmän vastuunkantoa ja tehdä päätös enemmistön kantaa huomioiden.

Hyvää tulevaisuutta Järvenpäälle yhdessä rakentaen.

PS minut löytää edelleen melkein joka lauantai torikahviosta. Myös vaalien välillä. Tule rohkeasti juttelemaan.